Jak pečovat o pleť na jaře?

Jarní péče o pleť by měla reflektovat změnu ročního období a přizpůsobit se novým výzvám, které s sebou jaro přináší. Po zimě, která může být pro pleť náročná kvůli suchému vzduchu a nízkým teplotám, je důležité pleť oživit a připravit na teplejší a slunnější měsíce.

Jarní slunce může být zrádné a ačkoliv máte pocit, že Vám jarní paprsky nemohou ublížit, mohou mít na pokožku velmi negativní vliv. V tomto období je sluneční záření velmi intenzivní a citlivá pokožka se může snadno spálit a na obličeji se mohou objevit pigmentové skvrny.

 

Zde je několik tipů, jak se o pleť starat na jaře:

  1. Hydratace: Po zimě je často pleť dehydratovaná. Zvyšte hydrataci pomocí intenzivních hydratačních krémů a séra, která obsahují například kyselinu hyaluronovou nebo glycerin.

  2. Exfoliace: Zbavte se odumřelých kožních buněk, které se mohly na pleti nahromadit během zimy. Používejte jemné peelingy nebo chemické exfolianty (například s kyselinou salicylovou nebo glykolovou), aby vaše pleť byla hladší a svěžejší.

  3. Ochrana proti slunci: Jarní slunce může být stejně intenzivní jako letní, proto nezapomínejte na denní používání opalovacího krému s dostatečným SPF, ideálně 30 nebo vyšším.

  4. Antioxidanty: Využijte sílu antioxidantů, jako je vitamin C, E nebo zelený čaj. Tyto ingredience pomáhají bojovat proti volným radikálům, které mohou poškozovat pleť, a zároveň podporují zdravý jas pleti.

  5. Lehčí formulace produktů: Pokud jste během zimy používali hutnější krémy, na jaře můžete přejít na lehčí formulace, které pleť nezatěžují.

  6. Důkladné čištění pleti: Nezapomínejte každý den ráno a večer pleť důkladně čistit. Během dne na ni působí nejen makeup, ale také znečištění z prostředí.

  7. Péče o rty a oči: Kůže na rtech a okolo očí je velmi jemná, proto je důležité tyto oblasti nezanedbávat a používat speciální balzámy na rty a krémy na oční okolí.

  8. Výživa a hydratace zevnitř: Pijte dostatek vody a jezte pestrou stravu bohatou na vitamíny a minerály, které podporují zdraví pleti. Zahrňte do svého jídelníčku čerstvé ovoce a zeleninu, které jsou na jaře v sezóně.

Tyto kroky pomohou vaší pleti adaptovat se na nové roční období a zůstat zdravá, hydratovaná a chráněná.